Klozet Tıkanıklığı Açma

Zaman zaman ev ve iş yerlerin de karşılaşılan bir sorun olmuştur. Böyle durumlar da klozet tıkanıklığı açma yöntemlerini bilmek can kurtarıcı olabiliyor. Klozet tıkanıklığı yaşandığında kötü koku yada taşma gibi kimsenin istemeyeceği sonuçlar oluşabiliyor. Bu sebeple ilk fark ettiğiniz de çözmeniz büyümeden halletmenizi sağlayacaktır. Evde birkaç yöntem ile sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Pompa İle Açma

Klozet tıkanıklığı sorunu yaşandığında ilk olarak pompa ile açmayı denemelisiniz. Klozet pompası ile deliğin tamamen kapanmasını sağlamalısınız. Boşluk kalmaması daha iyi bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Tıkanıklık bununla geçmiyor ise diğer yöntemleri deneyebilirsiniz.

Tel Yardımı ile Klozet Açma

Kullanacağınız telin ucunu çengel haline getirin. Klozet deliğine çok sert olmayacak şekilde ittirin. Tıkandığı noktada tel ileri gitmeyecektir. O noktada teli çevirmeye başlayın. Bu şekilde tıkanıklığa sebep olan cisim ya çengele takılır ya da gider. Bu yöntem ile Klozet tıkanıklığını açabilirsiniz.

Sirke Karbonat Karışımı ile Açma

Bu yöntem daha çok tıkalı lavabolarda kullanılsa da klozet açma yöntemi olarak da denenebilir. Öncelikle karbonatı klozet deliğine dökün. Ardından sirkeyi dökün. Sirke ile karbonat tepkimeye girerek köpürme olacaktır. Mümkünse bir kaç saat tuvalet kullanılmamalıdır. Sonuç alınmaz ise farklı bir yöntem deneyebilirsiniz.

Kimyasal Kullanarak Klozet Tıkanıklığı Açma

Tuvalet tıkanıklığı için kullanılan kimyasal maddeler ile açmayı deneyebilirsiniz. Kimyasalı klozet deliğine döktükten sonra 1 gün süre ile tuvalet kullanılmamalıdır. Eğer tıkanıklık peçete, ıslak mendil, ped gibi cisimler kaynaklı ise kimyasallar bunların parçalanmasını sağlayacaktır. Kimyasal madde uygulaması yaparken mutlaka eldiven ve maske kullanılmalıdır.

Profesyonel Yardım ile Klozet Açma

Her şeyi denediniz ve sonuç alamadınız. O zaman işin ustalarından yardım alma zamanı geldi demektir. Profesyonel yardım alarak kameralı sistem ile tıkanıklığın nedenini de öğrenebilirsiniz. Bu nedene bağlı olarak da çözümü sizlere sağlayacaklardır.